Lamine Parke
Lamine Parke 100% masif ahşap tabakalardan oluşan doğal bir üründür.Tabakalar birbirlerine 90 derece açıyla yapıştırılmıştır. Masif parkedeki gibi sistre ve cila işlemi yapılabilir. Lamine parke 3 farklı katmandan oluşur.Üst katmanda genellikle en dış görüntüye sahip olacak ağaç kullanılır ve en değerli katmandır. Üst katman kalınlık standardı 3mm ile 4mm arasındadır.Orta katman ise üst katmana göre daha az değerli ağaç türünden oluşur.Kavak yada göknar olabilir. Alt katman ise incedir ve orta katmana zıt yönde preslenir. Üç farklı yönde preslenen katmanlar sayesinde daha az çalışan hava koşullarından nemden ve rutubetten daha az etkilenen bir malzemeye sahip oluyorsunuz. Lamine parkede sistre edilebilen kısım kıymetli ağacın olduğu kısımdır. 3mm ve 4mm arasındadır.En fazla 5mm'e kadar çıkabilmektedir. Lamine Parkeler cilası bitmiş kullanımı hazır olarak çıkar.Her lamine parke plakası diğer plakalara uyması için özel girinti ve çıkıntılara sahiptir. Döşendikten sonra cilalanma işlemi yapılmasına gerek yoktur.Bakımı geldiği zaman sistre ve cila işlemi yapılmaktadır.Lamine Parkenin Özellikleri Nelerdir ?
- Lamine Parke uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
- Tamamen doğal ve ahşap malzemeden kullanılır bu nedenle doğanın sıcaklığını zeminlere taşımaktadır.
- Alttan ısıtmalara uygundur.
- Döşeme işleminden sonra cila yada sistre ihtiyacı duyulmaz.Plakalar imalatı sırasında cilası yapılmaktadır.
- Kolay montaj yapılır, mevcut zemin üzerine montajı yapılabilir.
- Akustik olarak konforlu bir ortam sağlar.
- Lamine parkeler antibakteriyeldir.
- Elektrostatik ortam oluşturmaz.
Lamine Parke Bakımı
Lamine parke, masif parkede olduğu gibi su ve neme karşı hassastır.Bu nedenle su ile temasına dikkat etmeniz gerekir. Ağaç üzerindeki tozu, kuru bez ile alabilir ve parke temizlemek için özel temizleme malzemesini ölçüsü kadar likit suyun içinde karıştırarak nemli bir bezle silebilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken en önemli durum, lamine parkenin üzerinde su bırakmamaktır. Lamine Parke sistre ; zımparalama işlemidir.Malzemenin üzerinde oluşan çizik ve ezilme gibi durumlarda yapacağınız müdahaledir. Özel sistre makinalarıyla sistre işlemi uygulanmaktadır. Sistre işleminin hemen arkasından cila işlemi yapabilirsiniz. Ancak su baskını veya nem gibi durumlarda sistre işlemi yapacaksanız, cila işlemini bekletebilirsiniz.Ancak sadece çizikler için sistre işlemi yapacaksanız, hemen arkasından cila işlemini yapabilirsiniz.
Lamine Parke Nasıl Döşenir ?
Lamine parke döşemesinde iki farklı döşeme yöntemi vardır.İlkinde zemine polietilen esaslı standart kalınlıklarda şilte serilir. Malzemeye lamba ve zıvanalarından tutkallanarak birleştirilmesi işlemine yüzel sistem denir.Malzeme lamba ve zıvanalarından tutkallayarak yapıştırırsınız.Duvar kenarlarından bir parmaktan biraz az boşluklar bırakılarak uygulama bitişlerini süpürgelik ile sonlandırabilirsiniz. Bu uygulamanın adı yüzel sistem uygulamadır. Yerden ısıtmanız var ise parke alttan sürekli olarak ısı alıyorsa veya nem ile ilgili bir hassasiyetiniz var ise yüzel sistem uygulama önerilir.
Lamine Parke Renkleri
Lamine parkede oldukça geniş renk seçeneği mevcuttur.En çok tercih edilen kayın ve meşenin yanında egzotik lamine parke renkleri de mevcuttur. Merbau, sapalli lamine parke, iroko lamine parke, doussie gibi son zamanlarda en çok tercih edilen lamine parke renkleridir.Bu ağaçlar egzotik ağaçlar olduğu için fiyatları buna göre değişim göstermektedir.Klasik dekorasyona sahip olan bir mekanda daha çok kızıl renkli lamine parkeler tercih edilmektedir. Kızıl merbau gibi.Koyu parke seçimini mobilya seçerken yapmanız gerekmektedir yada mevcut mobilyanıza göre parke seçimi yapabilirsiniz. Açık renklerde bu daha kolaydır. Açık renk lamine parkelerde mobilyanızı yada eşyalarınızı daha fazla seçenek ile seçebilirsiniz.